Interview...

Freestyle Party Machine en platen

Kunnen jullie je muziekstijl omschrijven?

We hebben veel te bieden. Muziek vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw tot nu toe. Vooral de 70s en 80s zijn we goed in, dit is de tijd dat wij opgroeiden met muziek. Maar we houden ogen en vooral oren open voor nieuwe dingen. Uit al die periodes de goeie dansmuziek, zoals northern soul, rare groove, funk, disco, hip hop en andere stijlen. Maar ook de meer downtempo muziek, van Sinatra, jazz tot moderne lounge en wereldmuziek. Natuurlijk de goeie dansmuziek uit zoals oude soul, nu soul, en natuurlijk hele verschrikkelijk vette 70's funk en disco. Met daarbij uiteraard voldoende rock om ook de rockers te laten genieten. Graag vernemen we via de e-mail of voorbespreking ook wat zo’n beetje de wensen zijn, dan kunnen we goed inschatten wat we mee moeten nemen.

Wanneer zijn jullie hiermee begonnen?

Freestyle Party Machine is begonnen in 2000, tijdens een familiefeestje. De broers Harold en Koert Sauer besloten daarna professioneel verder te gaan met het draaien van platen. Dit doen we elke keer weer opnieuw met veel enthousiasme en bouwen samen met de gasten (en het aanwezige horecapersoneel) hele mooie feesten.

DJ Koert...

DJ Freestyle Koert en platen

Favoriete plaat?

Mijn favoriete plaat bestaat niet. Het ene moment Papa was a rolling stone van de Temptations, dan weer On and on van Erykah Badu, Rock & Roll Highschool van de Ramones, Get ready van Rare Earth, Fly like an eagle van Steve Miller, Sex machine van James Brown, Doo bop van Miles Davis, Do you wanna bump van Boney M, What time is love van KLF, Umi says van Mos Def, old school hip hop en dan opeens weer obscure dubstep van Shackleton op het Skull Disco label of andere experimentele muziek. Kortom, het hangt af van mijn bui. Door jarenlang luisteren naar muziek, concertbezoek en het verzamelen van platen is een uitgebreide collectie platen ontstaan waar ik veel kanten mee op kan. En het verzamelen gaat maar door...

Meest bijzondere plaat?

Een originele Jamaicaanse lp van Tappa Zukie, met daarop een fantastische reggae-dub versie van het welbekende Take Five van Dave Brubeck. Of Kaw Liga van Hank Williams op 78 toeren bakeliet, de voorloper van vinyl. Of een lp van Mulatu Astatke, met fantastische Ethiopische jazz uit de 70s. Ook weer moeilijk een keuze te maken...

Mooiste plaat?

Speak low van Billy Holiday, en dan in de Bent remix van de lp Verve Remixed 3. Bloedstollend mooi...

Welke platen draai je het liefst?

Goeie platen op echt vinyl. Platen waar je de liefde voor muziek vanaf hoort spetteren. Of platen die iets anders met je doen, je relaxt maken of juist de adrenaline laten koken, waar je niet stil bij kan blijven staan en wel MOET dansen. Soms is het ook erg leuk om van die maffe platen te draaien die zo fout zijn dat ze toch weer leuk zijn. Zoals bijvoorbeeld Jamie van Mistral of Love Machine van Supermax.

DJ Harold...

DJ Freestyle Harold en platen

Favoriete plaat?

Is een lastige vraag. Elke keer wanneer ik een plaat draai denk ik dat het toch wel een van de beste platen is die ik ken. Maar dat denk ik bij de volgende plaat ook weer...mmmm...nou vooruit als ik dan toch een keuze moet maken dan kies ik voor Slayer met het nummer 'Angel of death'. Het is nu toch een relatief oud nummer maar zo verschrikkelijk hard en heftig. Nog steeds word ik door dit geluid, deze energie opgetild. Het is zo verschrikkelijk agressief en lekker. Word ik helemaal blij van!

Slayer zal ik zelden of nooit draaien op feesten. Ik ben er niet zo van om een paar mensen te laten genieten en de rest in de gordijnen te jagen. Mijn favoriete feestplaat is  'Funkin' in Jamaica' van Tom Browne. Dat onderkoelde intro met dat koperwerk, die moddervette bas die invalt, het ritme, de leegte, de opbouw. Is echt een perfect nummer en verveelt nooit!

Meest bijzondere plaat?

Ik heb een singeltje 'Lichamelijke oefeningen voor ouderen'. Hoor je een dominant mannetje achter een piano die oudjes opjagen. En...1, 2, 3, 4..en til de benen maar op...en hup 2, 3, 4. Erg grappig!

Een andere zeer nuttige plaat die ik heb, is een cursus windsurfen. Op LP hahaha!

Mooiste plaat?

De mooiste plaat die ik ken is niet echt een plaat die ik draai op feesten, hoogstens op een begrafenisfeest. Het is 'It was a very good year' van Frank Sinatra. Het is een plaat waarbij m'n hoofd vol schiet met tranen, zo'n mooi thema, zo mooi gezongen en getimed. Van deze plaat word ik stil...

Welke platen draai je het liefst?

Ik ben niet erg van het 'opvoeden van het publiek'. Ik houd ervan om aan het begin of tegen het einde van een feest wat onbekender maar wel erg lekker werk te draaien. Maar het liefst draai ik op het hoogtepunt van het feest modder vette bekende funk en disco. Af en toe een stevige rockplaat erdoor of iets mafs van Mud of The Sweet. De platgetreden paden nog platter trappen, zeg maar. Hahahaha! En iedereen uit z'n dak laten gaan. 

10 jaar feest!

2010: Feest i.v.m. tienjarig bestaan Freestyle Party Machine

DJ team 'Freestyle Party Machine' bestaat 10 jaar! Op zaterdag 6 november 2010 (van ca. 17.30 – 01.00 uur) vieren we dit in de brasserie van Café Restaurant ‘De Tuin’ aan de Kralingse Plas te Rotterdam.

Tien jaar geleden zijn we daar zo ’n beetje begonnen, met o.a. de fameuze 70’s party’s die we (Harold en Koert Sauer samen met Anand Gopi) daar verzorgden. De afgelopen tien jaar hebben we als Freestyle Party Machine met heel veel plezier en succes op vele feesten en evenementen gedraaid en de groei zit er nog steeds in. We vieren ons feest graag met jou & jullie! We vieren ons feest graag met onze klanten van de afgelopen jaren, met vrienden, familie en andere leuke mensen. We beginnen met lekkere lounge, soul, jazz en broken beats. Dit is tijdens het eten van 18.00 – ca. 21.00 uur; de Tuin biedt onze gasten een speciaal ‘Freestyle Party Machine 3 gangen menu’ aan voor 25 euro excl. drankjes. Vanaf 21.00 uur gaat de muzikale vlam in de pan, waarbij de beste muziek uit allerlei muziekstijlen voorbij gaat komen. En daarop zal wat ons betreft veel gedanst gaan worden! Dus: Smullen, luisteren en/of dansen die avond, zowel voor muzikale en culinaire fijnproevers! De entree is gratis, neem jezelf en andere vrolijke feestgangers mee. Eten en drinken is voor eigen rekening.

Wil je erbij zijn? Geweldig! Laat het ons even weten en stuur dan een mailtje naar freestylepartymachine@hotmail.com. Wil je tevens komen eten en gebruik maken van het speciale Freestyle Party Machine menu? Geef dan via de e-mail de volgende zaken aan ons door: Je naam en (post)adres, je telefoonnummer en het aantal personen. Wij zorgen dan voor een tafelreservering op jouw naam en je krijgt hiervan uiteraard een bevestiging toegestuurd.

Dit wordt een feest van ons, van jou, jullie, wij en zij. Met elkaar. Dit wordt een onvergetelijk goed feest! Leg ‘m vast in je agenda en kom ook! En…neem leuke vrienden mee! Kom vroeg dan kunnen we langer feesten!

Restaurant De Tuin

Freestyle Party Machine

Freestyle Party Machine - HYVES